Ana içeriğe atla

Bilimsel Değerlendirme Sınav Sonuçları için Tıklayınız.  Ayrıca sonuçlar adayların e-posta adreslerine iletilmiştir.

Bilimsel değerlendirme sınavları sonucunda kayıt hakkı kazanan adaylar, kesin kayıt işlemlerini 01-02 Şubat 2021 tarihleri arasında online olarak yapabilecektir.

Enstitümüz lisansüstü programlarına kayıt hakkı kazanan adaylar başvuru sırasında kullanılan sisteme (https://obs.asbu.edu.tr/oibs/ina_app/) e-posta adresi ve şifre ile giriş yaparak kesin kayıt işlemlerini online olarak yapabilecektir. Online kayıt için sisteme giriş yaptıktan sonra sırasıyla “Sonuçlar” - “Online Kayıt İşlemleri” - “Online Kayıt Yap” sekmesinden, taahhütname altındaki “Kabul Ediyorum” kutucuğu işaretlendikten sonra sayıların toplamı yazılacak ve kaydet butonuna tıklanacaktır. Kayıtlar 01 Şubat 2021 Pazartesi günü başlayacak olup 02 Şubat Salı günü saat 23:59’da sona erecektir.

Kesin kayıt sonrası Enstitümüze fiziki olarak veya posta yoluyla herhangi bir belge GÖNDERİLMEYECEKTİR.

NOT: Başka bir Yükseköğretim kurumunda tezsiz yüksek lisans hariç lisansüstü bir programa kayıtlı bulunan öğrenci, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin 35. Maddesinin 6. Bendinde belirtilen “Tezsiz yüksek lisans programları hariç, aynı anda birden fazla lisansüstü programa kayıt yaptırılamaz ve devam edilemez.” hükmü uyarınca Üniversitemize kesin kayıt yaptırabilmesi için ilgili üniversiteden kaydını sildirmesi gerekmektedir. Kesin kayıt yapılan tarih itibarıyla herhangi bir lisansüstü programda (tezsiz yüksek lisans hariç) kaydı olan öğrencinin kaydı silinecektir.