• Doktora yeterlik sınavlarının tarihi, saati ve yeri için Tıklayınız.

• Doktora yeterlik sınavı, yazılı ve sözlü olarak iki bölüm hâlinde yapılır. Sınavlar her bir jüri üyesi tarafından 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Yazılı sınav ortalaması en az 70 puan olan öğrenci sözlü sınava alınır. Sözlü sınav ortalaması da en az 70 puan olan öğrenci başarılı sayılır.
  • Sınav sonrası aşağıdaki belgeler jüri tarafından ilgili Anabilim Dalı Başkanlığına teslim edilir. Anabilim Dalı Başkanlığı ise bu evrakları, yeterlik sınavını izleyen üç gün içinde EBYS üzerinden üst yazı ile Enstitü Müdürlüğüne bildirmesi gerekmektedir.
  • Doktora Yeterlik Sınavı-Sonuç Tutanak Formu için Tıklayınız.
  • Doktora Yeterlik Yazılı Soru Kağıdı için Tıklayınız.
  • Doktora Yeterlik Yazılı Cevap Kağıdı için Tıklayınız.
  • Doktora Yeterlik Sözlü Sınavı-Jüri Üyesi Değerlendirme Tutanağı için Tıklayınız.