Başvuru için Gerekli Belgeler

Yatay Geçiş Başvurusunda Bulunacak Adaylardan İstenen Belgeler, Başvuru Tarihleri Arasında Şahsen Enstitüye teslim edilecektir.

Doktora Programlarına Başvuruda Bulunacak Adaylardan İstenen Belgeler

1) Yatay Geçiş Başvuru Formu (Enstitümüz Web Sayfası “Formlar & Dokümanlar” bölümünden temin edilecektir.)

2) Lisans Mezuniyet Belgesi (e-devletten alınabilir) (Sadece başvuru şartlarında belirtilen programlar için)

3) Lisans Not Durum Belgesi (e-devletten alınabilir) (Sadece başvuru şartlarında belirtilen programlar için)

4) Yüksek Mezuniyet Belgesi (e-devletten alınabilir)

5) Yüksek Lisans Not Durum Belgesi (e-devletten alınabilir)

6) Doktora Öğrenci Belgesi (e-devletten alınabilir)

7) Doktora Not Durum Belgesi (e-devletten alınabilir)

8) Kayıtlı Olduğu Doktora Programında Başarmış Olduğu Derslere ait Onaylı Ders İçerikleri

9) ALES Sonuç Belgesi (ALES Sonuç Belgesinin geçerlilik süresi beş (5) yıl olup asgari puan şartını sağlamak kaydıyla ilgili öğrencinin mevcut kayıtlı olduğu programa kayıt yaptırdığı tarihte sunmuş olduğu sınav sonuç belgesi kabul edilmektedir.)

10) Yabancı Dil Sonuç Belgesi (Geçerlilik süresi belirgin olmayan KPDS, ÜDS,  YDS , e-YDS, YÖKDİL ve e-YÖKDİL sınav sonuçlarının geçerlilik süresi sınav tarihinden itibaren beş (5) yıl olup asgari puan şartını sağlamak kaydıyla ilgili öğrencinin mevcut kayıtlı olduğu programa kayıt yaptırdığı tarihte sunmuş olduğu sınav sonuç belgesi kabul edilmektedir.)

11) Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

12) İki Adet Vesikalık Fotoğraf

13) Disiplin Cezası Almadığına Dair Yazı

Tezli Yüksek Lisans Programlarına Başvuruda Bulunacak Adaylardan İstenen Belgeler

2) Lisans Mezuniyet Belgesi (e-devletten alınabilir)

3) Lisans Not Durum Belgesi (e-devletten alınabilir)

4) Yüksek Lisans Öğrenci Belgesi (e-devletten alınabilir)

5) Yüksek Lisans Not Durum Belgesi (e-devletten alınabilir)

6) Kayıtlı Olduğu Yüksek Lisans Programında Başarmış Olduğu Derslere ait Onaylı Ders İçerikleri

7) ALES Sonuç Belgesi (ALES Sonuç Belgesinin geçerlilik süresi beş (5) yıl olup asgari puan şartını sağlamak kaydıyla ilgili öğrencinin mevcut kayıtlı olduğu programa kayıt yaptırdığı tarihte sunmuş olduğu sınav sonuç belgesi kabul edilmektedir.)

8) Yabancı Dil Sonuç Belgesi (Geçerlilik süresi belirgin olmayan KPDS, ÜDS,  YDS , e-YDS, YÖKDİL ve e-YÖKDİL sınav sonuçlarının geçerlilik süresi sınav tarihinden itibaren beş (5) yıl olup asgari puan şartını sağlamak kaydıyla ilgili öğrencinin mevcut kayıtlı olduğu programa kayıt yaptırdığı tarihte sunmuş olduğu sınav sonuç belgesi kabul edilmektedir.)

9) Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

10) İki Adet Vesikalık Fotoğraf

11) Disiplin Cezası Almadığına Dair Yazı

Tezsiz Yüksek Lisans Programlarına Başvuruda Bulunacak Adaylardan İstenen Belgeler

2) Lisans Mezuniyet Belgesi (e-devletten alınabilir)

3) Lisans Not Durum Belgesi (e-devletten alınabilir)

4) Yüksek Lisans Öğrenci Belgesi (e-devletten alınabilir)

5) Yüksek Lisans Not Durum Belgesi (e-devletten alınabilir)

7) ALES Sonuç Belgesi (Sadece başvuru şartlarında belirtilen programlar için) (ALES Sonuç Belgesinin geçerlilik süresi beş (5) yıl olup asgari puan şartını sağlamak kaydıyla ilgili öğrencinin mevcut kayıtlı olduğu programa kayıt yaptırdığı tarihte sunmuş olduğu sınav sonuç belgesi kabul edilmektedir. )

8) Yabancı Dil Sonuç Belgesi (Sadece başvuru şartlarında belirtilen programlar için) (Geçerlilik süresi belirgin olmayan KPDS, ÜDS,  YDS , e-YDS, YÖKDİL ve e-YÖKDİL sınav sonuçlarının geçerlilik süresi sınav tarihinden itibaren beş (5) yıl olup asgari puan şartını sağlamak kaydıyla ilgili öğrencinin mevcut kayıtlı olduğu programa kayıt yaptırdığı tarihte sunmuş olduğu sınav sonuç belgesi kabul edilmektedir.)

9) Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

10) İki Adet Vesikalık Fotoğraf