DERS KAYDI

ASBÜ akademik takvimine göre lisansüstü öğrencilerimizin ders kayıtları 19-23 Eylül 2022 haftasında yapılacaktır. Ders kayıtları Öğrenci Bilgi Sistemi (obs.asbu.edu.tr) üzerinden yapılmaktadır.

Öğrencilerimizin hangi derslere kayıt yaptırmaları gerektiğini öğrencilerimizin akademik danışmanları belirleyecektir. Bu sebeple öğrencilerimizin kendi danışmanları ile iletişim halinde kayıt sürecini tamamlamaları sürecin sorunsuz yürümesi açısından önemlidir. Ayrıca ders planına, Üniversitemiz Ana Sayfasında bulunan “ECTS Info” sekmesinden sırasıyla “Akademik Birimler-Yüksek Lisans/Doktora-Program Adı-Dersler” sekmesini tıklayarak ulaşabilirsiniz. Yeni kayıtlanan öğrencilerimiz danışman bilgilerine Öğrenci Bilgi Sistemi ana sayfasında bulunan Danışman Bilgileri sekmesinden ulaşabilirler.  Ayrıca program koordinatörleri de öğrencilerimize yardımcı olacaklardır. Enstitümüz web sayfasındaki “Programlar” sekmesine tıklayarak istediğiniz programın Program Koordinatörü ve iletişim bilgilerine erişebilirsiniz.

UZAKTAN ÖĞRETİM YOLUYLA ALINABİLECEK DERSLER

Ayrıca uzaktan öğretim yoluyla alınabilecek ders sayısı için danışmanlarınız ile iletişim kurabilirsiniz. Hangi derslerin uzaktan öğretim yoluyla verileceği Öğrenci bilgi sistemine tanımlanan derslerin ders kayıt sekmesinde seçildikten sonra ders adının sağında bulunan “Diğer Bilgiler” sekmesine tıklayarak dersin öğretim şekli Yüz Yüze mi yoksa Uzaktan mı olduğu öğrenilebilir. Ayrıca tanımlanan derslik adından da öğrenilebilirsiniz. Derslik adı online olan dersler uzaktan öğretim yoluyla verilecektir.

KATKI PAYI ve ÖĞRENİM ÜCRETİ ÖDEME

Normal öğrenim süresini dolduran, ikinci bir Yükseköğretim kurumunda kaydı bulunan, ikinci öğretim veya tezsiz yüksek lisans programında kayıtlı öğrenciler, uluslararası öğrenciler; herhangi bir Halkbank şubesine veya Halkbank internet bankacılığından (Ödeme/Vergi- Kurum-Eğitim Ödemeleri- Ödeme Yapılacak Kurum: Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi sekmesinden öğrenci numarası girilerek) katkı payı ücretini yatırması gerekmektedir. Herhangi bir IBAN numarasına havale, EFT işlemi ve ATM’lerden ödeme işlemi yapılamamaktadır. Enstitümüze dekont vs. bir belge sunulmayacak olup ödenen öğrenim ücreti sistemde görünecektir.

Sosyal Bilimler Enstitüsü ekibi olarak yeni dönemde sizlere başarılar dileriz!