- Tel: +90 312 596 47 78
- sbe@asbu.edu.tr
Sosyal Medya Çalışmaları Doktora programı, öğrencilerine toplumun ve kültürün dijital medya ve iletişim teknolojileriyle nasıl dönüştüğüne ilişkin uzmanlık kazandıracak bilgiler edindirme amacı ile tasarlanmıştır. Öğrencilerimiz, dijital medyanın günlük yaşamımızı nasıl dönüştürdüğü, gelecekteki şehirleri, ulaşım ve gözetimi nasıl etkilediğini araştırmakla birlikte, sosyal değişim, sosyal medya aktivizmi, dijital sağlık, dijital vatandaşlık, yönetişim, eğitim, sanat ve yaratıcı endüstriler gibi alanlarda uzmanlıklarını geliştirme imkânına kavuşacaklar. Bunların yanı sıra program dijital kültür kapsamı altında, ilişkilerimizin sosyal medya ile nasıl geliştiği, yapay zekâ ve nesnelerin internetinin yaşam biçimlerini nasıl dönüştürdüğü ve sanal gerçekliğin yaratıcı sektörleri nasıl değiştirdiği gibi bir dizi tema ve yöntemi kapsamaktadır.
Bu temaları ve daha fazlasını araştırma imkânı sunan Sosyal Medya Çalışmaları Doktora programı, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi'nde sosyal bilimlerin tüm alanlarında uzman akademisyenleri ile öğrencilere kendilerini geliştirme imkânı sunan bir akademik ortam sağlanmaktadır. Ayrınca öğrencilerimiz, üniversitemizin araştırma merkezlerinde yer almak, araştırma faaliyetleri düzenlemek ve medya araştırma kültürüne katkıda bulunmak da dâhil olmak üzere bir dizi faaliyette bulunma imkânına sahiptir.
TOEFL IBT (Her beceriden en az 16) |
CAE |
CPE |
PTE |
ASBU EPE |
YÖKDİL/e-YÖKDİL |
YDS/e-YDS |
84 |
C |
C |
62 |
70 |
80 |
80 |
Dersler için tıklayınız.
+90 312 596 44 17
Başvuru sayfası programlara başvuruların kabul edildiği dönemde aktif hale gelmektedir.
Başvuru takvimi için tıklayınız.
Başvuruların ön değerlendirmesi için ALES puanının %50'si ve mezuniyet ortalamasının %50'si alınarak yapılan sıralama sonucu, kontenjanın beş katına kadar aday bilimsel değerlendirme sınavına çağrılabilir. Sıralamada, ondalık sayılarda virgülden sonraki üç basamak dikkate alınır. Sıralamaya göre son sırada aynı puana sahip birden fazla adayın olması halinde, bu adayların tamamı giriş sınavına çağrılır.
Başvurular kabul edildikten sonra ilan edilen tarihte bilimsel değerlendirme sınavı yapılır. Programa başvuranların başarı durumu, ALES puanının %50'si, mezuniyet ortalamasının %20'si ve bilimsel değerlendirme sınav notunun %30'u dikkate alınarak belirlenir. Değerlendirme sonucu 75 tam ve üzeri puana sahip adaylar başarılı kabul edilir. Başarılı adayların kendi içinde sıralaması genel değerlendirme puanına göre yapılır (genel değerlendirme puanının eşitliği halinde, bilimsel değerlendirme sınavının puanı dikkate alınır) ve kontenjan sayısı kadar asıl ve kontenjan sayısının iki katı kadar yedek aday, programın yürütüldüğü Enstitünün web sitesinde ilan edilir.
Başvuru takvimi için tıklayınız.
Başvuruların değerlendirilmesi, programın kabul ölçütleri ve uluslararası öğrenci kotası dikkate alınarak yapılmaktadır. Değerlendirme sonucu adayın e-posta adresine gönderilmektedir.
Yatay Geçiş başvurusunda bulunmak isteyen adayların, başvuru için gerekli belgeler ile birlikte başvuru tarihleri arasında şahsen Enstitüye başvuru yapması gerekmektedir.
Başvuruda gerekli belgeler için tıklayınız.
Başvuru Takvimi ve Değerlendirme
Başvuru takvimi için tıklayınız.
Başvurular, programın kabul kriterleri ve yatay geçiş kontenjanı dikkate alınarak ilgili Anabilim Dalı Başkanlığı tarafından değerlendirilmekte ve Enstitü Yönetim Kuruluna sunulmaktadır. Enstitü Yönetim Kurulu tarafından karar bağlanan sonuçlar Enstitümüz web sayfasında ilan edilmektedir.
asbu.edu.tr' yi kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.