Lisansüstü program başvuruları sırasında Enstitümüze sık gelen sorulardan birisi yüksek lisans başvurusu için lisans, doktora başvurusu için ise yüksek lisans mezuniyeti henüz gerçekleşmemiş adayların başvuru yapıp yapamayacakları şeklindedir. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği md.5(1) gereğince, "Yüksek lisans programına başvurabilmek için adayların lisans diplomasına ... sahip olmaları gerekir." ve md.16(1a) gereğince, "Doktora programına başvurabilmek için adayların; Tezli yüksek lisans diplomasına sahip olmaları .. gerekir." Aynı şekilde, Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği md.6(1) gereğince, "Yüksek lisans programlarına başvurabilmek için lisans mezunu olmak; doktora programlarına başvurabilmek için tezli yüksek lisans mezunu olmak gerekir." YÖK ve Üniversitemizin yukarıda yer verilen mevzuat hükümleri gereğince lisansüstü başvuruları sırasında adayların mezuniyetini belgelemesi zorunluluktur.