- Tel: +90 312 596 44 44 - 45
- sbe@asbu.edu.tr
Bu program, akademide, iş dünyasında ve kimi kamu kuruluşlarında kadın ve aile tarihi, aile kuramları, aile sorunları, kadın, erkek, anne, baba, çocuk gibi alanlarda kariyer yapmak isteyenlere yönelik bir programdır.
Programda sadece kadın ve aile konularındaki istatistiksel bilgiler değil konu hakkındaki felsefi ve kuramsal çalışmalar, aileler ve ailelerin tarihi, çekirdek aileden imparatorluk kuran ailelere kadar çok geniş yelpazede disiplinler arası bir yaklaşımı kapsayan dersler yer almaktadır.
Aile felsefesi, aile tarihi, aile kuramları, aile sosyolojisi, aile içi ruh sağlığı, kadının statüsü, kadınlık ve erkeklik rollerinin tarihine ve kuramsal alt yapısına dair tartışmaları içeren dersler bunlardan bazılarıdır.
Bununla birlikte çok sayıda seçmeli derslerle öğrencilerimiz farklı alanlarda ilgi alanlarına göre dersler seçebilmektedirler.
Kadın ve aileye dair analitik düşünme ve araştırma yeteneklerinin geliştirilmesini amaçlayan program çeşitli sosyal bilimlerden gelen öğrencilerin oluşturduğu sinerji ile güçlü bir bilgi birikimi sağlama imkanı ve ortama sağlamaktadır.
Dersler ve içerikleri için tıklayınız.
Prof. Dr. Mustafa ÇEVİK
+90 312 596 45 92
Başvuru sayfası programlara başvuruların kabul edildiği dönemde aktif hale gelmektedir.
Başvuru Takvimi ve Değerlendirme
Başvurular, genel olarak güz dönemi için Haziran-Temmuz-Ağustos aylarında, bahar dönemi için de Kasım-Aralık aylarında kabul edilmektedir. Başvuru takvimine ilişkin kesin tarihler için üniversite web sitesi takip edilmelidir.
Başvuruların ön değerlendirmesi için ALES puanının %50'si ve mezuniyet ortalamasının %50'si alınarak yapılan sıralama sonucu, kontenjanın beş katına kadar aday bilimsel değerlendirme sınavına çağrılabilir. Sıralamada, ondalık sayılarda virgülden sonraki üç basamak dikkate alınır. Sıralamaya göre son sırada aynı puana sahip birden fazla adayın olması halinde, bu adayların tamamı giriş sınavına çağrılır.
Başvurular kabul edildikten sonra ilan edilen tarihte bilimsel değerlendirme sınavı yapılır. Programa başvuranların başarı durumu, ALES puanının %50'si, mezuniyet ortalamasının %20'si ve bilimsel değerlendirme sınav notunun %30'u dikkate alınarak belirlenir. Değerlendirme sonucu 75 tam ve üzeri puana sahip adaylar başarılı kabul edilir. Başarılı adayların kendi içinde sıralaması genel değerlendirme puanına göre yapılır (genel değerlendirme puanının eşitliği halinde, bilimsel değerlendirme sınavının puanı dikkate alınır) ve kontenjan sayısı kadar asıl ve kontenjan sayısı kadar yedek aday, programın yürütüldüğü Enstitünün web sitesinde ilan edilir.
Başvurular yıl boyunca kabul edilmektedir.
Başvuruların değerlendirilmesi, programın kabul kriterleri ve uluslararası öğrenci kotası dikkate alınarak yapılmaktadır. Değerlendirme sonucu adayın e-posta adresine gönderilmektedir.