- Tel: +90 312 596 47 78
- sbe@asbu.edu.tr
"ASBÜ Felsefe Yüksek Lisans Programının temel amacı; eleştirel düşünme, yapay zeka özelinde teknoloji felsefesi ve sosyal bilimler felsefesi olmak üzere üç ana konuda ortaya çıkan çoğu gündelik hayatta da yeri olan problemlerin felsefi temeline aşina uzmanlar yetiştirmektir. Eğitim alanında eleştirel düşünme eğitiminin öneminin, teknolojik gelişmelerin beraberinde getirdiği sosyal, ekonomik ve etik sorunların, sosyal bilimlerdeki dönüşümün ve disiplinler arasındaki etkileşimin bir sonucu olarak bu alanlarda yetişmiş uzmanlara olan ihtiyaç artacaktır.
Zorunlu yöntem ve araştırma etiği dersi sonrasında öğrenciler geniş şeçmeli ders yelpazesinden Mantık ve Eleştirel Düşünme, Sosyal Bilimler Felsefesi, Yapay Zekâ Felsefesi, Bilişsel Bilimler Felsefesi, Bilim Felsefesi Tartışmaları, Çağımızda İnsan Sorunu, Çağdaş Zihin Felsefesi Problemleri, Fenomenoloji Okumaları, Paradokslar ve Sonsuzluk, Etikte Değer Problemi, Hermenötik, Yapısalcılık Post-yapısalcılık, Çağdaş Fransız Felsefesinin Kaynakları ve Sorunları, İslam Felsefesi, Tasavvuf Felsefesi gibi dersleri seçebilirler. 120 krediyi tamamlayan öğrenci mezuniyete hak kazanır.
Programın eğitim dili Türkçedir."
Dersler ve içerikleri için tıklayınız.
Arş. Gör. Abdussamet ŞİMŞEK
+90 312 596 44 44 (Dahili: 5417)
Başvuru sayfası programlara başvuruların kabul edildiği dönemde aktif hale gelmektedir.
Başvuru Takvimi ve Değerlendirme
Başvuru takvimi için tıklayınız.
Başvuruların ön değerlendirmesi için ALES puanının %50'si ve mezuniyet ortalamasının %50'si alınarak yapılan sıralama sonucu, kontenjanın beş katına kadar aday bilimsel değerlendirme sınavına çağrılabilir. Sıralamada, ondalık sayılarda virgülden sonraki üç basamak dikkate alınır. Sıralamaya göre son sırada aynı puana sahip birden fazla adayın olması halinde, bu adayların tamamı giriş sınavına çağrılır.
Başvurular kabul edildikten sonra ilan edilen tarihte bilimsel değerlendirme sınavı yapılır. Programa başvuranların başarı durumu, ALES puanının %50'si, mezuniyet ortalamasının %20'si ve bilimsel değerlendirme sınav notunun %30'u dikkate alınarak belirlenir. Değerlendirme sonucu 65 tam ve üzeri puana sahip adaylar başarılı kabul edilir. Başarılı adayların kendi içinde sıralaması genel değerlendirme puanına göre yapılır (genel değerlendirme puanının eşitliği halinde, bilimsel değerlendirme sınavının puanı dikkate alınır) ve kontenjan sayısı kadar asıl ve kontenjan sayısının iki katı kadar yedek aday, programın yürütüldüğü Enstitünün web sitesinde ilan edilir.
Başvuru Takvimi ve Değerlendirme
Başvuru takvimi için tıklayınız.
Başvuruların değerlendirilmesi, programın kabul kriterleri ve uluslararası öğrenci kotası dikkate alınarak yapılmaktadır. Değerlendirme sonucu adayın e-posta adresine gönderilmektedir.
Yatay Geçiş başvurusunda bulunmak isteyen adayların, başvuru için gerekli belgeler ile birlikte başvuru tarihleri arasında şahsen Enstitüye başvuru yapması gerekmektedir.
Başvuruda gerekli belgeler için tıklayınız.
Başvuru Takvimi ve Değerlendirme
Başvuru takvimi için tıklayınız.
Başvurular, programın kabul kriterleri ve yatay geçiş kontenjanı dikkate alınarak ilgili Anabilim Dalı Başkanlığı tarafından değerlendirilmekte ve Enstitü Yönetim Kuruluna sunulmaktadır. Enstitü Yönetim Kurulu tarafından karar bağlanan sonuçlar Enstitümüz web sayfasında ilan edilmektedir.
asbu.edu.tr' yi kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.