- Tel: +90 312 596 47 78
- sbe@asbu.edu.tr
ASBÜ Göç Çalışmaları programının temel amacı, göç hareketleri sonucu doğan insan hareketlerini ve toplumsal olguları tüm boyutlarıyla ve sosyolojik bir bakış açısıyla derinlemesine incelemektir. Bu bağlamda, göç alanında kapsamlı ve uluslararası kalitede eğitim vermek, öğrencilerimizi bu kaliteli eğitimle akademik alanda yurt içi ve yurt dışı doktora programlarına, ayrıca göç yönetimi alanında kamu ya da sivil toplum kariyerlerine hazırlamak programın temel amaçları arasındadır.
Bunlara ek olarak, bu program öğrencileri uluslararası akademik ortamlarda rekabet edebilecek düzeye getirmeyi ve gerekli donanım ve nitel-nicel araştırma yöntemleriyle göç yönetimi ve toplumsal uyum alanlarında altyapılarını hazırlamayı amaçlamaktadır. Bu amaçlardan hareketle, zorunlu derslerin yanı sıra, Medya Çalışmaları, Sürdürülebilir Kalkınma, Küreselleşme ve Demografi, Toplumsal Cinsiyet, Göç Edebiyatı ve Sanatı, Göç ile İlgilenen Ulusal ve Uluslararası Örgütler, Ulusaşırı Topluluklar ve Diaspora, Güvenlik ve Göç, Kültür, Kimlik ve Aidiyet gibi göç olgusuna temel teşkil eden ve konu ile birebir ilintili farklı disiplinlerden seçmeli derslere de müfredatta yer verilmiştir.
Programın eğitim dili İngilizcedir.
TOEFL IBT (Her beceriden en az 16) |
CAE |
CPE |
PTE |
ASBU EPE |
YÖKDİL / e-YÖKDİL |
YDS / e-YDS |
84 |
C |
C |
62 |
70 |
80 |
80 |
Dersler ve içerikleri için tıklayınız.
+90 312 596 44 44 Dahili:4444
Başvuru sayfası programlara başvuruların kabul edildiği dönemde aktif hale gelmektedir.
Başvuru Takvimi ve Değerlendirme
Başvuru takvimi için tıklayınız.
Başvuruların ön değerlendirmesi için ALES puanının %50'si ve mezuniyet ortalamasının %50'si alınarak yapılan sıralama sonucu, kontenjanın beş katına kadar aday bilimsel değerlendirme sınavına çağrılabilir. Sıralamada, ondalık sayılarda virgülden sonraki üç basamak dikkate alınır. Sıralamaya göre son sırada aynı puana sahip birden fazla adayın olması halinde, bu adayların tamamı giriş sınavına çağrılır.
Başvurular kabul edildikten sonra ilan edilen tarihte bilimsel değerlendirme sınavı yapılır. Programa başvuranların başarı durumu, ALES puanının %50'si, mezuniyet ortalamasının %20'si ve bilimsel değerlendirme sınav notunun %30'u dikkate alınarak belirlenir. Değerlendirme sonucu 65 tam ve üzeri puana sahip adaylar başarılı kabul edilir. Başarılı adayların kendi içinde sıralaması genel değerlendirme puanına göre yapılır (genel değerlendirme puanının eşitliği halinde, bilimsel değerlendirme sınavının puanı dikkate alınır) ve kontenjan sayısı kadar asıl ve kontenjan sayısının iki katı kadar yedek aday, programın yürütüldüğü Enstitünün web sitesinde ilan edilir.
Başvuru Takvimi ve Değerlendirme
Başvuru takvimi için tıklayınız.
Başvuruların değerlendirilmesi, programın kabul kriterleri ve uluslararası öğrenci kotası dikkate alınarak yapılmaktadır. Değerlendirme sonucu adayın e-posta adresine gönderilmektedir.
Yatay Geçiş başvurusunda bulunmak isteyen adayların, başvuru için gerekli belgeler ile birlikte başvuru tarihleri arasında şahsen Enstitüye başvuru yapması gerekmektedir.
Başvuruda gerekli belgeler için tıklayınız.
Başvuru Takvimi ve Değerlendirme
Başvuru takvimi için tıklayınız.
Başvurular, programın kabul kriterleri ve yatay geçiş kontenjanı dikkate alınarak ilgili Anabilim Dalı Başkanlığı tarafından değerlendirilmekte ve Enstitü Yönetim Kuruluna sunulmaktadır. Enstitü Yönetim Kurulu tarafından karar bağlanan sonuçlar Enstitümüz web sayfasında ilan edilmektedir.
asbu.edu.tr' yi kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.