Ana içeriğe atla
Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi Tezli Yüksek Lisans Programı (İngilizce)

Program Hakkında

Lojistik ve tedarik zincirleri çekirdek bir yetenek sunarak şirketlerin pazar payına hâkim olmalarını ve kârlı bir şekilde faaliyet göstermelerini sağlar. Bu nedenle sektör, yetenekli ve nitelikli kişiler için oldukça popüler hale gelmiştir.

Tezli yüksek lisans programımız, uluslararası bir ortam içerisinde, öğrencilerini hem problem çözme hem de süreçleri yönetme konusunda uzmanlaştırmaya yönlendiren yüksek kaliteli bir programdır.

Programımız, uluslararası ticaret, lojistik ve tedarik zinciri yönetimi alanlarında akademide, kamu ve özel sektörde yönetim veya danışmanlık pozisyonlarında çalışmak isteyenler için tasarlanmıştır. Programımızda teorik, kavramsal, analitik ve pratik bilgiler derinlemesine öğretilmektedir.

Çok çeşitli sektörler, programdan edinilen bilgi ve uzmanlıktan faydalanmak için lojistik mezunlarını işe almaktadır. Bu işler aynı zamanda uluslararası kariyer olanakları da sunmaktadır.

Öğrencilerimiz; interaktif dersler, vaka çalışmaları, seminer sunumları ve grup projesi çalışmaları gibi çeşitli öğretim yöntemlerini deneyimlemektedirler.

Operasyon yönetimi ve tedarik zinciri yönetimi zorunlu derslerine ilave olarak öğrencilerimize; envanter yönetimi, dağıtım yönetimi, simülasyon, matematiksel programlama, sezgisel yöntemler, uluslararası ticaret hukuku, dış ticaret mevzuatı ve uygulamaları ile uluslararası ekonomi gibi seçmeli derslerden oluşan geniş bir havuzdan seçim yapma şansı sunulmaktadır.

Derslerimiz, Ulus'ta yer alan tarihi Sümerbank binamızda, alanında uzman ve nitelikli araştırma yapan öğretim üyeleri tarafından verilmektedir.

Programın öğretim dili İngilizcedir.

 

Başvuru ve Kabul Koşulları

 

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Adaylar için
  • Üniversitelerin en az 4 yıllık eğitim veren lisans programlarının herhangi birinden mezun olunmalıdır. (Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliği doğrultusunda, lisansüstü programlara kabul edilen öğrencilere en çok iki yarıyıl bilimsel hazırlık programı uygulanabilir. Hangi öğrencinin bilimsel hazırlık programına tabi tutulacağına ve programın içeriğine ilgili Anabilim Dalı Başkanlığı karar verir.)
  • Lisans mezuniyet notunun en az 2.70 (4’lük sistemde) veya 69.66 (100'lük sistemde) olması.
  • ALES notu (EA) puan türünde en az 75 olmalıdır. GMAT ya da GRE sınavlarından en az buna eşdeğer bir puan da kabul edilir.
  • İngilizce YDS/e-YDS veya YÖKDİL/e-YÖKDİL puanı en az 80 olmalıdır. Eşdeğerliliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen bir sınavdan en az buna eşdeğer bir puan da kabul edilir.
  • Yapılacak olan Bilimsel Değerlendirme Sınavından (yazılı ve/veya sözlü) en az 75 puan alınmalıdır.
  • Genel Değerlendirme puanı 65 ve üzeri olması.
Uluslararası Adaylar için
  • Programa başvuran adayın hangi lisans programından mezun olması gerektiği ve mezuniyet ortalamasının yeterli olup olmadığı Anabilim Dalı Başkanlıklarınca oluşturulan en az 3 kişilik Uluslararası Lisansüstü Öğrenci Kabul Komisyonu tarafından değerlendirilir.    
  • Adayların öğrenime başlayabilmeleri için İngilizce dil yeterliliğine sahip olmaları gerekir. İngilizcenin anadil ya da resmi dil olarak konuşulduğu ülkelerde eğitim dili İngilizce olan lisans veya lisansüstü programlardan mezun olan ya da aşağıdaki dil sınavlarının herhangi birinden en az belirtilen puanı sağlayan adayların İngilizcesi yeterli olarak kabul edilir. Bu belgelerden herhangi birisini ibraz edemeyen adaylar en fazla iki dönem olan yabancı dil hazırlık programlarına yönlendirilir.

TOEFL IBT

(Her beceriden en az 16)

CAE

CPE

PTE

ASBU EPE

YÖKDİL /  e-YÖKDİL

YDS / e-YDS

84

C

C

62

70

80

80

  • Programın uluslararası öğrenciler için belirlenen öğrenim ücreti ödenmelidir. Güncel öğrenim ücretleri için tıklayınız.
Yatay Geçiş
  • Halen ilgili bir yüksek lisans programına kayıtlı olmak.
  • Programın en güncel asgari başvuru şartlarını sağlıyor olmak.
  • Öğrenim gördüğü yüksek lisans genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,50 olması.
  • Mevcut kayıtlı olduğu programda en az bir yarıyılını tamamlamış olmak.
  • Bulunduğu programın tamamlanabilmesi için azami öğrenim süresinin yarısını henüz tamamlamamış olmak.
  • Disiplin cezası almamış olmak.
  • Ayrılacağı lisansüstü programındaki geçiş yapacağı yarıyıla kadar olan derslerinin tümünü normal süresi içinde başarmış olmak.
Müfredat

 

Dersler ve içerikleri için tıklayınız.

 

Program Koordinatörü ve İletişim 
Araş. Gör. Memduh Eren GİDERLER

   memduheren.giderler@asbu.edu.tr

  +90 312 596 44 91

Başvuru

 

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Adaylar için

Başvuru sayfası programlara başvuruların kabul edildiği dönemde aktif hale gelmektedir.

 

Başvuru Takvimi ve Değerlendirme

Başvuru takvimi için tıklayınız.

Başvuruların ön değerlendirmesi için ALES puanının %50'si ve mezuniyet ortalamasının %50'si alınarak yapılan sıralama sonucu kontenjanın beş katına kadar aday bilimsel değerlendirme sınavına çağrılabilir. Sıralamada, ondalık sayılarda virgülden sonraki üç basamak dikkate alınır. Sıralamaya göre son sırada aynı puana sahip birden fazla adayın olması halinde,bu adayların tamamı giriş sınavına çağrılır.

Başvurular kabul edildikten sonra ilan edilen tarihte bilimsel değerlendirme sınavı yapılır. Programa başvuranların başarı durumu, ALES notunun %50'si, mezuniyet ortalamasının %20'si ve bilimsel değerlendirme sınav notunun %30'u dikkate alınarak belirlenir. Değerlendirme sonucu 65 tam ve üzeri puana sahip adaylar başarılı kabul edilir. Başarılı adayların kendi içinde sıralaması genel değerlendirme puanına göre yapılır (genel değerlendirme puanının eşitliği halinde,bilimsel değerlendirme puanı dikkate alınır) ve kontenjan sayısı kadar asıl ve kontenjan sayısının iki katı kadar yedek aday, programın yürütüldüğü Enstitünün web sitesinde ilan edilir. 

Uluslararası Adaylar için
  • Başvuruda gerekli belgeler ve online başvuru sayfası için tıklayınız.

 

Başvuru Takvimi ve Değerlendirme

Başvuru takvimi için tıklayınız.

Başvuruların değerlendirilmesi, programın kabul kriterleri ve uluslararası öğrenci kotası dikkate alınarak yapılmaktadır. Değerlendirme sonucu adayın e-posta adresine gönderilecektir.
Yatay Geçiş

 

Yatay Geçiş başvurusunda bulunmak isteyen adayların, başvuru için gerekli belgeler ile birlikte başvuru tarihleri arasında şahsen Enstitüye başvuru yapması gerekmektedir.

Başvuruda gerekli belgeler için tıklayınız.

 

Başvuru Takvimi ve Değerlendirme

Başvuru takvimi için tıklayınız.

 

Başvurular, programın kabul kriterleri ve yatay geçiş kontenjanı dikkate alınarak ilgili Anabilim Dalı Başkanlığı tarafından değerlendirilmekte ve Enstitü Yönetim Kuruluna sunulmaktadır. Enstitü Yönetim Kurulu tarafından karar bağlanan sonuçlar Enstitümüz web sayfasında ilan edilmektedir.

Hizmetlerimizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için zorunlu çerezler kullanıyoruz.

asbu.edu.tr' yi kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.